email pic

Kik vagyunk?

Egy magyar startup vagyunk. Számunkra kiemelten fontos, hogy olyan okos utcabútorokat gyártsunk, amelyek ötvözik az innovatív technológiát és a fenntarthatóságot. Ezért is fordultunk a napenergia felhasználás felé.

Kuube Plus - kik vagyunk?

Egy magyarországi startup vagyunk, akik főként grafikával és webes felületekkel foglalkoztak korábban. Mellékszálként viszont mindig voltak egyéb kivitelezési projektjeink is, amikkel megbíztak minket az ügyfeleink. Ilyen sideprojekt volt egy korábbi napelemes könyvszekrény is. A mai klímaválság idején fontosnak tartjuk, hogy az élet legtöbb területén törekedjünk a tudatosságra és fenntarthatóságra, ezért is indultunk el a napenergia felhasználás irányába. Ebből nőtte ki magát a Kuube, amelynek első tervein még 2017-ben kezdtünk el ketten (Gallai Máté, ügyvezető és Mátray Gábor designer/vezető fejlesztő) dolgozni a szabadidőnkben. Ezek még teljesen más designnal és felépítéssel rendelkeztek, mint a mostani KuubePLUS és KuubeNANO okospadok. Ezeket követte 2020-ban a legújabb köztéri okos utcabútorunk, a KuubeECO.

Az innovatív köztéri telefontöltő padjaink mellett a napelemes könyvszekrényünk kezét se engedtük el. A korábbi változat egy áttervezett és modernizált verziója továbbra is elérhető. Ez a KuubeBOOK.

Számunkra kiemelten fontos, hogy olyan okosbútorokat gyártsunk, amelyek ötvözik az innovatív technológiát és a fenntarthatóságot. Ezért is fordultunk a napenergia felhasználás irányába, hogy a hazai és nemzetközi smart city fejlesztéseken a fenntartható jövőért dolgozhassunk. Bízunk benne, hogy Magyarországon is egyre elterjedtebbé válik az okosváros szemlélet és egyre több olyan okos megoldás fog beépülni az urbánus, sokszor elszigetelt életmódba, amelyek közelebb hozzák egymáshoz az embereket. Okospadjainkkal ebben szeretnénk mi is segítséget nyújtani és egyre több közösségben megjelenni.

Célunk, hogy mikromobilitási pontjainkkal kikövezzük az utat a fenntartható okosvárosok felé.

Eredményeink

Greendex

Technológiai különdíj

2021

Elevator Pitch Competition

A 170 döntős egyike

2020

Blue Planet Start-Up Trampoline

A 12 legjobb csapata egyike

2020