email pic

likeBalaton

2023. 01. 10.

Okospad is vár rád, ha megérkezel Keszthelyre. A vasút-és buszállomás mellett ingyen WIFI és okoseszköz töltő került kialakításra.

 

Okospad az állomás közelében

Keszthely egyik legforgalmasabb találkozási pontján, a vasút-és buszállomás mellett egy szakközépiskola közelében, a Park utcában alakítottak ki egy új sétányt, ahol felépült egy okospad is. A régi iskolakerítést lebontva az önkormányzat a Keszthelyi Városvédő Egyesülettel közösen dolgozta ki azokat a terveket, melyek alapján elkészült a tér modernizációja.
Az elmúlt két hét próbaidőszaki üzemelése során 3300-an vették igénybe az okospadon a WIFI, vagy a töltő szolgáltatást, hamar népszerű lett a távolról is érdekes építmény az arra járók körében. Akár iskolából jövet, akár buszra vagy vonatra várva is kényelmes ülőhelyet biztosít, és még a kütyüink is feltöltődnek, míg itt várakozunk.

 

Hamar népszerű lett az okospad
Fotó: Mihály Szilvia

 

Megújuló energiával működik az okospad

A KUUBE PLUS köztéri okospad 100%-ban megújuló energiával tölti az akkumulátorokat, így alkalmas a különböző típusú tabletek, laptopok, okostelefonok feltöltésére. USB-portokon keresztül és akár vezeték nélkül is tölthető az adott eszköz.
A teljesen egyedülálló forma és tető lehetőséget ad arra, hogy nyáron akár a déli órákban, tűző napsütésben is védett helyen töltsünk el időt, és töltsük fel okos készülékünket. Mivel a pad tárolja a napenergiát, ezért borongós, esős időben is használható.

 

okospad

Buszra várva az okospadon
Fotó: Mihály Szilvia

Az okospadban hőmérséklet-, UV-szint, levegőminőség-, páratartalom- és légnyomásmérő szenzorok is találhatók. A wifi hotspot segítségével könnyedén rácsatlakozhatsz a likebalaton.hu oldalra is, és megnézheted, milyen programok várnak rád Keszthelyen.

Az okospad a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kertén belül a valósult meg az “EKF 2023 HOTSPOT Közösségi okospad a keszthelyi intermodális csomópontnál” elnevezésű projekt keretén belül