email pic

Go Top News

2022. 10. 05.

Három magyar vállalat, a PLATIO Solar, a Rollin és a Kuube kidolgozott egy egyedi városi megoldást a világon: egy mikromobilitási állomás, zöld energiával és intelligens tulajdonságokkal. A három termék intelligens városi pontot képez, amely megreformálhatja a városi szállítást, nemcsak fenntarthatóvá és zöldvé teszi, hanem közösségi élményt nyújt a felhasználók számára is. A szolgáltatás egyedisége az, hogy mindezt helyben végezzük, a kövek burkolásával előállított napenergia. Kapcsolódó ragyogó magyar ötlet: Platio először nem hozta létre különleges fedelet. Manapság az e-mobilitási eszközök használata teljesen összefonódik. Az utcán sétálva számtalan elektromos robogó található. Ugyanakkor ezeknek az eszközöknek a környezetbarát töltése/gyűjtése még nem oldódott meg, sőt akár környezeti terhet sem. Felismerve ezt a kihívást, három induló vállalkozást hoztak létre, hogy közös szolgáltatást nyújtsanak termékeikből. „Az éghajlati célkitűzések és a rendezetlen mikromobilitási háttér közös gondolkodást váltott ki.

Ez egy teljes megoldás: létrehozunk egy mikromobilitási pontot, amely ötvözi a hasznos funkciókat a közösségi jellemzőkkel és az egyediséggel, hogy a görgőket a helyben előállított napenergiával töltse ki, miközben élvezi ezeket a funkciókat. Egy ilyen megoldás még nem létezik a világon ” – mondta András Sebők, a Platio Solar ügyvezető igazgatója. Tekintse meg ezt a bejegyzést az Instagram -on. A platio napenergia napenergia -kövei helyben termelnek napenergiát, és a robogókat a Rollin töltőállomáson pihentetik. Ez nem csak lehetővé teszi, hogy tiszta energiát töltsön fel, hanem a görgők tárolását is. És a Kuube Plus pad intelligens funkciókat és közösségi élményt nyújt. A felhasználók pihenhetnek a tervezőpadon, miközben töltik a hengerüket, miközben tölthetik fel a telefonjukat, használhatják az internetet vagy zenét hallgathatnak, mindegyik helyben előállított napenergiával tele!

A megoldás előnye, hogy építeni lehet -UP -szerű, nincs szükség hálózati kapcsolatra, megkönnyítve a telepítést és enyhíti a túlterhelt energiahálózatot. „Bárhol telepíthetők sík városi környezetben, egyetlen nyilvános térben vagy vasúti állomásokkal, bevásárlóközpontokkal. Elképzelésünk az, hogy míg a platio burkolat kő tele van egy görgővel a Rollin töltőállomáson, pihenhet és tölthet a Kuube bilincsben. ” – mondta Máté Gallai, a Kuube Magyar Kft ügyvezető igazgatója. Az egyedi megoldást a kormányzati színésznek, a szervezetnek és a nagyközönségnek ünnepélyes átadással mutatták be.

Bódis László, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációs államtitkár -helyettese, valamint Gárbor Jenei, a HEPA vezérigazgató -helyettese szintén beszélt és elindította ezt az ígéretes magyar együttműködést „Ez egy egyedülálló együttműködés a 3 magyar innovatív induló vállalkozás között, ahol a magyar egyetemekkel végzett kutatási fejlesztést végeznek. A jövő zöld változást igényel, pl. Az energia fenntartható módon történő előállítása és a zöld szállítás használata. Ez az, amit ezek az induló vállalkozások létrehoznak, amelyek kielégítik a jövőbeli igényt. – László Bódis, az államtitkárhelyettes ösztönözte a vállalatokat. Ez a zöld megoldás érdekes lehet nemcsak az intelligens városok és az önkormányzatok számára, hanem a vállalatok számára is. A vállalatokat a hazai és a nemzetközi piacokra szánták. A HEPA, a Külügyminisztérium és a Külügyminisztérium segíti a vállalatokat. Ahogyan Gárbor Jenei, a HEPA vezérigazgató -helyettese elmondta: „Számunkra ez kiváló példa a 3 magyar vállalat együttműködésére és szinergiájára, így sokkal könnyebbé teszi a külföldi piac megtalálását. Ez a megoldás méltó exporttermék lesz a nemzetközi piacokon. „